• Brievenbuspakketje in Nederland 2,79 en Belgie voor maar 3,95
  • Bezorgen in Nederland voor maar 4,95 en vanaf 50 Euro Gratis - Belgie 8,95 en vanaf 75 Euro Gratis!
  • Achteraf Betalen met Klarna
  • Iedere Week Nieuwe AANBIEDING(EN)!
  • GRATIS Cadeautjes bij uw Bestelling!
  • Brievenbuspakketje in Nederland 2,79 en Belgie voor maar 3,95
  • Bezorgen in Nederland voor maar 4,95 en vanaf 50 Euro Gratis - Belgie 8,95 en vanaf 75 Euro Gratis!
  • Achteraf Betalen met Klarna
  • Iedere Week Nieuwe AANBIEDING(EN)!
  • GRATIS Cadeautjes bij uw Bestelling!

Fruitplanten - 3 Planten - Framboos, Braam, Rode Aalbes of Blauwe Bosbes

€ 19,95

incl. btw, excl. levering
Levertijd: 1-3 dag(en)

Beschrijving

Potmaat: 9 cm.

Hoogte: 25 - 35 cm.

Volgroeide Hoogte: 150 / 250 cm.


Rode Aalbes

Rode aalbessen. Vers uit eigen grond. Lekker zomers! De zelfbestuivende 'Jonkheer van Test' is friszuur van smaak. We kweken de aalbessen in kwekerspot in de tuin. Of, in een grote bloempot op het (dak)terras en balkon. In een bloempot is de fruitheester wel gevoeliger voor de vorst. Dan wikkelen we de pot in met noppenfolie.De fruitheester bloeit in het voorjaar. Met groen-witte bloemen. In het tweede jaar na het planten kunnen we vanaf de zomer gaan oogsten. De aalbessen groeien in elke grond. Tijdens droge perioden geven we extra water. Voor een goede groei is voldoende licht nodig. We planten de fruitheester daarom in de (half)volle zon.


Doornloze braam

De Thornless Evergreen is een zowel sierlijke als lekkere en stevige braam, bij goede rijping heerlijk zoet. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: dikke takken in het voorjaar vastbinden, deze geven de mooiste vruchten. Alles wat dan nog teveel is, wegsnoeien. Na de oogst de takken waaraan de vruchten hebben gezeten volledig wegsnoeien. Bemesting: bramen houden van humusrijke, licht zure grond en vragen dan ook een organische meststof. Plantdelen niet geschikt voor consumptie.


Framboos
De Tulameen is een lekkere rode zomerframboos van goede kwaliteit. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: na de oogst, dus eind juli, alle oude stengels wegknippen, de nieuwe stengels weer vastbinden. Bemesting: frambozen houden van humusrijke, licht zure grond en vragen dan ook een organische meststof. Weinig vatbaar voor wortelsterfte, meeldauw, stengelziekten en vruchtrot. Resistent tegen de grote frambozenluis.


Blauwe bessen

De blauwes bessen struiken kunnen maximaal 2 meter worden, dus zeer geschikt voor bij jou in de tuin. De Vaccinium is een zelfbestuivende struik. Kruisbestuiving met een ander ras zal zorgen voor dikkere bessen. Voordat je, afhankelijk van het soort, in juli/augustus van de bessen kunt genieten, kun je in het voorjaar genieten van de witroze bloemen. Bijen en hommels zijn dol op deze bloemen. De blauwe bessenplant is winterhard en kan hij een temperatuur van -20 °C goed verdragen.