• Brievenbuspakketje in Nederland 2,79 en Belgie voor maar 3,95
  • Bezorgen in Nederland voor maar 4,95 en vanaf 50 Euro Gratis - Belgie 8,95 en vanaf 75 Euro Gratis!
  • Achteraf Betalen met Klarna
  • Iedere Week Nieuwe AANBIEDING(EN)!
  • GRATIS Cadeautjes bij uw Bestelling!
  • Brievenbuspakketje in Nederland 2,79 en Belgie voor maar 3,95
  • Bezorgen in Nederland voor maar 4,95 en vanaf 50 Euro Gratis - Belgie 8,95 en vanaf 75 Euro Gratis!
  • Achteraf Betalen met Klarna
  • Iedere Week Nieuwe AANBIEDING(EN)!
  • GRATIS Cadeautjes bij uw Bestelling!

Amaryllis Rood 'We Love Amaryllis'

€ 9,95
-50%

€ 5,00

incl. btw, plus verzending
Beschikbaar
Levertijd: 1-2 dag(en)

Beschrijving

Een Rode Amaryllis in Luxe geschenkverpakking.

Erg leuk om cadeau te geven!


Amaryllis na de bloei

Dus wat u moet doen om een amaryllis over te houden, is haar na de bloei op een zo warm mogelijke plaats te zetten met veel licht. Ideaal is een hobby kas of serre maar het kan ook in de tuin op een plaats waar ze zoveel mogelijk in de zon staat. Als eind september, begin oktober, de nachttemperaturen kouder worden haalt u haar weer binnen. In een kas of serre kan zij blijven staan als ook daar de temperatuur zakt.

Er zal veel blad zijn aangegroeid bij uw amaryllis en dat kunt u er gewoon aan laten zitten. Ook in haar oorspronkelijke leef omgeving in Zuid Amerika is de amaryllis een evergreen; ze heeft jaarrond groene bladeren.

Nu, na de groeiperiode in de zomer, heeft de amaryllis haar winter-rust periode nodig. Net als de amaryllis in Zuid Amerika moet u haar een week of 8 bij een temperatuur van 10 tot 15 graad Celsius zetten. Laat haar groene blad er aan zitten, dit komt de plant alleen maar ten goede. In deze periode zal uw amaryllis nauwelijks groeien en dus weinig water nodig hebben maar het groene blad zal toch nog water verdampen dus, probeer de grond in de pot wel een beetje vochtig te houden.


Amaryllis weer in bloei trekken

Na deze rust periode zet u de amaryllis weer in de warmte, liefst bij 20 graden of meer. Bij het voelen van deze warmte zal uw amaryllis bol denken dat de winter-rust periode weer voorbij is en de lente is begonnen. De amaryllis zal nu weer verder gaan met groeien en gaan bloeien.

Ook als u alles goed heeft gedaan om de amaryllis over te houden komt het toch wel eens voor dat een amaryllis toch niet bloeit. In dat geval zijn de omstandigheden niet gunstig genoeg geweest voor de amaryllis om een bloem aan te leggen. De zomer is niet warm genoeg geweest waardoor de Amaryllis niet voldoende is aangesterkt of ze heeft in een te kleine pot gestaan waardoor zij zich niet goed kon ontwikkelen. Misschien was er te kort licht of niet de juiste voeding in de grond… houdt er in ieder geval rekening mee dat het niet altijd lukt uw Amaryllis weer in bloei te krijgen.

Bulkkorting

AantalPrijs per artikel
10 stuk(s) of meer€ 9,49Prijs per artikel: € 9,49
25 stuk(s) of meer€ 8,95Prijs per artikel: € 8,95
50 stuk(s) of meer€ 7,95Prijs per artikel: € 7,95
100 stuk(s) of meer€ 6,95Prijs per artikel: € 6,95